ГРАФИК НА НОВИНИ НА REUTERS В 5 ч. ET/10:00 GMT


ГРАФИК НА НОВИНИ НА REUTERS В 5 ч. ET/10:00 GMT
Мъж намушка трима души в австралийския град Мелбърн в петък, убивайки един, преди да бъде застрелян и ранен от полицията, която заяви, че атаката не се смята за свързана с тероризма.



СЕВЕРКОРЕЯ-САНКЦИИ-А /

Северна Корея отложи преговорите в САЩ, защото „не бяха готови“: Хейли



ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (Ройтерс) - Северна Корея отложи преговорите със САЩ в четвъртък, защото те не бяха готови, посол на САЩ в Обединените нации Ники Хейли каза, когато призова Пхенян да изпълни споразумение между двете държави през юни.

НАС.



КАЛИФОРНИЯ-СНИМКА/

Бившият морски пехотинец очевидно е действал сам в калифорнийската стрелба в бара: ФБР

ХИЛЯДА ДЪБА, Калифорния (Ройтерс) - Бивш ветеран от морската пехота на САЩ откри огън в бар в района на Лос Анджелис, пълен с танцуващи студенти, убивайки 12 души при масова стрелба, която смая буколическата общност в Южна Калифорния с репутация на безопасност .

САЩ-ИЗБОРИ/

Преброявания, балотаж надвиснаха по време на високопоставени избори във Флорида, Джорджия

Високопоставените избори в САЩ в Джорджия, Флорида и Аризона останаха нерешени в четвъртък, два дни след вота, като перспективите за правни предизвикателства, преброявания и прегледи на бюлетините създадоха почвата за възможни седмици на несигурност.

БИЗНЕС

МЕКСИКО-ТРЕЙД/

Министрите на САЩ, Мексико и Канада ще подпишат търговския пакт на 30 ноември, казва служител

МЕКСИКО ГРАД (Ройтерс) - Министрите на кабинета от САЩ, Мексико и Канада ще подпишат ново търговско споразумение на 30 ноември, заяви в четвъртък министърът на икономиката на Мексико.

САЩ-РУСИЯ-НЕФТ-САНКЦИИ-ЕКСКЛУЗИВНО/

Изключително: Русия се сблъсква със западните купувачи на петрол заради нови сделки, тъй като са надвиснали санкции

МОСКВА (Рейтер)

РАЗВЛЕЧЕНИЯ

МУЗИКА-BTS-ЯПОНИЯ/

Японската телевизия отменя шоуто на BTS на K-pop заради фурор на атомна бомба

ТОКИО (Ройтерс) - Японска телевизия съобщи, че е отменила в петък телевизионно предаване с южнокорейската момчешка група BTS, след като новината, че един от членовете е носил тениска, предизвикала гняв в социалните мрежи и е тълкувана като възпоменание на атомната бомбардировка на Хирошима.

NETFLIX-SATANIC-TEMPLE/

Satanic Temple съди Netflix заради използването на „Сабрина“ на божество Бафомет

НЮ ЙОРК (Ройтерс) - Сатанинският храм съди Netflix Inc и Warner Bros Entertainment в четвъртък, търсейки повече от 50 милиона долара за предполагаемото им неоторизирано използване на статуя на божеството с кози глави Бафомет в поредицата Охлаждащи приключения на Сабрина.

СПОРТ

БЕЙСБОЛ-MLB-МАНФРЕД-ДОГОВОР/

Собствениците на MLB се очаква да одобрят договора на Manfred: доклад

Висша лигаБейзбол Очаква се собствениците единодушно да одобрят петгодишно удължаване на договора за комисаря Роб Манфред, когато се срещнат следващата седмица в Атланта, съобщи USA Today в четвъртък.

CRICKET-TEST-LKA-ENG /

Лич наранява Шри Ланка, Англия продължава победата

ГАЛЕ, Шри Ланка, 9 ноември (Ройтерс)-Левичарят Джак Лийч удари два пъти в сесията след обяд, за да помогне за намаляване на Шри Ланка до 190 за пет на чай, тъй като Англия се приближи до всеобхватна победа в откриващия тест в петък .

ПРЕДСТОЯЩО

ПОЛИТИКА / МЕЖДУНАРОДНИ ВЪПРОСИ

САЩ-КИТАЙ/ (PIX) (телевизия)

Помпео, Матис са домакини на китайските си колеги във Вашингтон

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео и министърът на отбраната Джеймс Матис са домакини на топ дипломата на Китай Ян Джичи и генералния министър на отбраната Уей Фенге за втория диалог между САЩ и Китай във Вашингтон.

9 ноември, 12:35 ET / 17:35 GMT

ГЕРМАНИЯ-ХОЛОКОСТ/ (PIX) (телевизор)

Германската Меркел говори на 80 -годишнината от нацистката „Кристална нощ“

Канцлерът Ангела Меркел говори по повод 80-годишнината на Кристална ноща, известна още като Нощ на счупено стъкло, държавно финансирана мащабна грабеж и унищожаване на еврейска собственост в цяла Германия и Австрия, в най -голямата синагога в Берлин на улица Rykestrasse.

9 ноември, 05:00 ET / 10:00 GMT

ГЕРМАНИЯ-ПОЛИТИКА/

Германски кандидати, които искат да заместят Меркел като лидер на ХДС, дават изявления

Анегрет Крамп -Каренбауер, Фридрих Мерц и Йенс Шпан, които са в надпревара за смяна на Меркел като лидер на Християндемократите (ХДС) - роля, която би ги поставила на първо място, за да станат канцлер - ще направят всяко изявление.

9 ноември, 09:00 ET / 14:00 GMT

ИТАЛИЯ-РИМ/КМЕТ (ТВ)

Очаква се съдът в Рим да се произнесе по делото срещу кмета на града Вирджиния Раги

Очаква се съд в Рим да произнесе присъдата си по дело, в което кметът на града Вирджиния Раги е обвинен, че е излъгал публичен орган заради назначение на персонал. Ако бъде осъдена, Раги, която е член на Движението 5 звезди, заяви, че ще подаде оставка, хвърляйки италианската столица в нов политически хаос.

10 ноември

WW1-ВЕК/ФРАНЦИЯ-ТУРЦИЯ

Турският Ердоган присъства в Париж на 100 -годишнината от края на Първата световна война

Турският президент Тайип Ердоган посещава Париж, за да присъства на 100 -годишнината от подписването на примирието, с което Първата световна война приключи.

10 ноември

КАТАСТРОФИ / АВАРИИ

ПОРТУГАЛИЯ-ПОЖАРНИ// PIX) (телевизор)

Десетки млади хора се учат да бъдат доброволци пожарникари

Едно от най -големите училища за пожарникари в Португалия набира млади доброволци след миналогодишните смъртоносни пожари.

10 ноември

БИЗНЕС ИКОНОМИКА

МЕКСИКО-ИКОНОМИЯ/ИНДУСТРИАЛЕН ИЗХОД

mikasa aot сезон 4

Мексико-индустриално производство

9 ноември, 08:00 ET / 13:00 GMT

САЩ-ФЕД/УИЛИАМС

Президентът на банката на Федералния резерв на Ню Йорк Уилямс дава встъпителни речи преди събитието за представяне на книги за работната сила

Президентът на Федералната резервна банка на Ню Йорк Джон Уилямс дава встъпителни думи преди стартирането на книгата „Инвестиране в американската работна сила“ в Ню Йорк.

9 ноември, 08:30 ET / 13:30 GMT

САЩ-FED/QUARLES

Заместник -председателят на Федералния резерв Куорлс говори в института Брукингс

Заместник -председателят на Федералния резерв за надзор Рандал Куарлс говори за „Тестване на стрес“ преди събитието на института на Брукингс: „Бъдещето на финансовото регулиране“ във Вашингтон.

9 ноември, 09:05 ET / 14:05 GMT

USA-FED/HARKER

Президентът на банката на Федералния резерв на Филаделфия Харкър говори за „Инвестиции в работната сила по сектори“

Президентът на Федералната резервна банка на Филаделфия Патрик Харкър говори за „Инвестиране на работната сила по сектори“ преди стартирането на „Инвестиране в американската книга за работната сила“ в Ню Йорк.

9 ноември, 08:45 ET / 13:45 GMT

ИЗКУСТВА / КУЛТУРА / РАЗВЛЕЧЕНИЯ

КОЛУМБИЯ-МИР/ТУРИЗЪМ (PIX) (ТВ)

Бивши бунтовници от FARC, ООН обединяват усилия, за да донесат туризма в старите военни зони

Бивши бойци от бунтовническата група на FARC в Колумбия, подпомогнати от Обединените нации , са създали рафтинг бизнес дълбоко в южната част на Амазонка на страната. Проектът е част от усилията за реинтеграция на бившите партизани, които се надяват да привлекат международни туристи.

10 ноември

СПОРТ

СПОРТ-ДОПИНГ/РУСИЯ (PIX) (ТВ)

Руският антидопингов ръководител Ганус провежда пресконференция

Ръководителят на руския антидопингов орган (РУСАДА) Юрий Ганус провежда пресконференция в Москва. Статусът на РУСАДА бе възстановен от WADA (Световна антидопингова агенция) след тригодишна забрана.

9 ноември, 05:00 ET / 10:00 GMT

CHESS-WORLD/ (PIX) (TV)

Световно първенство по шах през 2018 г. - Магнус Карлсен срещу Фабиано Каруана

Първият ход се играе в откриващата игра на Световното първенство по шах през 2018 г. между действащия шампион Магнус Карлсен и американския претендент Фабиано Каруана.

9 ноември, 10:00 ET / 15:00 GMT

(Тази история не е редактирана от персонала на Top News и е автоматично генерирана от синдикиран емисия.)